Terasa/La pachet - YUKI
15733
erm_menu-template-default,single,single-erm_menu,postid-15733,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Terasa/La pachet

Terasa/La pachet

  • EDAMAME

    • 125g 20 Lei

    BOABE DE SOIA FIERTE CU SARE NATURALĂ

    Edamame și bere sunt o combinație standard pentru cină, atât acasă cât și în bistrouri (Izakaya). Japonezii apreciază soia pentru că este un aliment sănătos, cu un nivel ridicat de proteine și un conținut caloric scăzut. Noi fierbem boabele de soia cu sare naturală românească, pe care o iubim pentru umami-ul său intens.

     

     

  • ASAZUKE

    • Lei 30

    LEGUME MURATE DE SEZON

     

    Murăm ușor legumele cu sare, dashi și ghimbir. Sfat: vă invităm să încercați cu câteva picături de sos de soia și/sau shichi-mi (șapte condimente), un condiment japonez nelipsit de la masă.

  • DASHI-MAKI

    • 200g 40 Lei

    OMLETĂ ÎN STIL JAPONEZ, CU DASHI NATURAL

    Toată lumea o iubește – este un standard în bucătăria japoneză! Gătim ouăle cu dashi, sare și mirin (sake dulce), apoi le servim cu ridiche albă rasă, tăiate în blocuri, pentru a fi ușor de împărțit. Aromatizăm totul în stil japonez vestic – diferit de cel estic – adică mai puțin dulce

  • KIMPIRA

    • 170g 30 Lei

    LEGUME RĂDĂCINOASE SOTATE ÎN SOS DULCE-PICANT

    E un preparat de suflet, care le amintește japonezilor de mâncarea de acasă. „Kimpira” vine de la numele unui erou legendar japonez, sugerând proprietățile sale energizante. Prăjim puțin rădăcinoasele cu sos de soia, ardei iute, mirin și un pic de miere.

  • NASU AGE-BITASHI

    • 170g 30 Lei

    VINETE UȘOR PRĂJITE ȘI FIERTE ÎN DASHI

    Experimentează umami! În mod tradițional, age-bitashi înseamnă legume ușor prăjite și cufundate în supă dashi. La Yuki, prăjim vinetele pentru a le îmbogăți umami (gustul care-ți lasă gura apă) și pentru a le da o frumoasă culoare purpurie.

  • KAKI-AGE TEMPURA

    • 75g 30 Lei

    TEMPURA DE CEAPĂ ȘI MORCOVI, SERVIT CU SOS DE TEMPURA DE CASĂ

  • TOFU AGE-DASHI

    • 250g 40 Lei

    Tofu ușor prăjite și doasupra cu sos original de tempura

  • NASU AGE-DASHI

    • 150g 30 Lei

    VINETE UȘOR PRĂJITE DEASPRA CU SOS ORIGINAL DE TEMPURA

  • WAFU SALAD

    • 200g 30 Lei

    SALATĂ MIXTĂ ÎN STIL JAPONEZ, CU ALGE MARINE

    Vă recomandăm să adăugați OBORO TOFU pentru a obține o sănătoasă salată tofu. Sfat: vă invităm să o încercați cu dressing wafu de casă (în stil japonez)

     

  • OBANZAI TASTING PLATTER

    • Lei 50

    MIX DE GARNITURĂ DE CASĂ CU LEGUME

  • HIJIKI SALAD

    • 170g 30 Lei

    ALGE HIJIKI, CASTRAVEȚI ȘI ROȘII CHERRY MATINATE CU SOS DE CASĂ DE ULEI DE SUSAN ȘI OȚET

  • WAFU UDON SALAD

    • 250g 40 Lei

    SALATĂ ÎN STIL JAPONEZ, CU ALGE ȘI TĂIȚEI UDON RECI

    În Japonia, tăițeii Udon reci sunt foarte populari în timpul verilor calde și umede. Amestecăm tăițeii Udon făcuți în casă cu salata noastră populară – Salata Wafu – și adăugăm la final dressing-ul original pentru acest fel de mâncare, reinterpretat pentru vegetarieni. * Legumele noastre provin direct de la o fermă curată de lângă București!

  • TEMPURA PLATTER

    • 250g 60 Lei

    TEMPURA CU CREVEȚI ȘI LEGUME DE SEZON

    Unul din cele trei preparate de top din Edo, vechiul Tokyo, este adaptat din occident! Creveții și legumele sunt date prin ou și faină, apoi prăjite. Prin creșterea temperaturii uleiului și gătirea într-un timp mai scurt, se conservă nutrienții și aromele, iar textura devine crocantă.

  • YASAI TEMPURA

    • 150g 45 Lei

    TEMPURA CU LEGUME DE SEZON

    Dăm legumele proaspete prin ou și făină și le prăjim pentru un timp foarte scurt în ulei fierbinte, pentru a le păstra intacte nutrienții și aromele. Vă rugăm să întrebați gazda: legumele depind de sezon.

     

    TEMPURA CU LEGUME DE SEZON

     

     

    Dăm legumele proaspete prin ou și făină și le prăjim pentru un timp foarte scurt în ulei fierbinte, pentru a le păstra intacte nutrienții și aromele. Vă rugăm să întrebați gazda: legumele depind de sezon.

     

  • GYOZA

    • 120g 30 Lei

    Colunasi cu legume și pui, prăjite și aburite

  • IKA TATSUTA-AGE

    • 160g 40 Lei

    CALAMAR PRĂJIT ÎN ALUAT, MARINAT CU SOS DE GHIMBIR ȘI SOIA

    Calamarii proaspeți sunt tratați cu multă grijă. Mai întâi, lăsăm calamarii în sosul nostru original de ghimbir și soia timp de ore bune, apoi ii prăjim până devin crocanți. Pentru o aromă completă, vă recomandăm să adăugați lămâie stoarsă, răcoritoare!

  • EBI SAKE-MUSHI

    • 400g 70 Lei

    CREVEȚI ȘI LEGUME ÎNABUȘITE CU SAKE ȘI PIPER SANSHO, SERVIT CU SOS ORIGINAL DE SOIA ȘI WASABI

  • SHAKE SAIKYO-YAKI

    • 200g 70 Lei

    SOMON LA GRĂTAR ÎN STIL KYOTO

    Saikyo înseamnă „capitala vestului”, care este orașul Kyoto, locul de origine al rețetei. Alegem somon deosebit de gras, îl marinăm în sos miso original pentru aproximativ o jumătate de zi și apoi îl prăjim la grătarul nostru special.

  • SHAKE TERIYAKI

    • 200g 70 Lei

    SOMON FRIPT CU SOS TERIYAKI

    Vă împărtășim cu plăcere secretul intensificării gustului umami din pește: gătim încet somonul proaspăt într-un griller special japonez, cu sosul nostru de casă semi-dulce, teriyaki. Vă recomandăm să îl savurați cu orez fiert.

  • SHAKE BUTTER-SHOYU YAKI

    • 200g 70 Lei

    SOMON LA GRĂTAR CU SOS DE SOIA ȘI UNT

    În era modernă a bucătăriei japoneze, mixul dintre unt și shoyu a devenit unul dintre preferatele noastre. Dacă somonul și untul au deja aprecierea multor bucătării pentru cuplul perfect pe care îl fac, nouă ne place să adăugăm sosul de soia (shoyu) la această combinație. Vă invităm să descoperiți bogăția gustului în simplitate.

  • SHAKE SHIO-KOJI YAKI

    • 200g 70 Lei

    SOMON FRIPT, DUPĂ CE A FOST MARINAT CU SHIO-KOJI

    Shio-koji este un condiment japonez tradițional, o pastă preparată din malț și ferment de orez și sare. Este cunoscut ca fiind foarte bogat în enzime și un adevărat intensificator al gustului umami în produsele alimentare. Noi marinăm somon gras cu shio-koji, apoi îl frigem pe grătarul nostru special japonez. Vă invitam să vă bucurați de aroma subtilă a bucătăriei japoneze!

  • SHAKE KATSU

    • 200g 70 Lei

    SOMON ȘNIȚEL ÎN STIL JAPONEZ, CU SON TONKATSU

  • MAGURO TATSUTA-AGE

    • 150g 70 Lei

    TON PRĂJIT ÎN ALUAT, MATINAT CU SOS DE SOIA ȘI GHIMBIR

  • KAMO YAKI

    • 200g 60 Lei

    RAȚĂ PRĂJITĂ CU O ASEZONARE UȘOARĂ

    „Rața vine cu ceapă verde în spate” – este o expresie japoneză referitoare la noroc. Feliem rața subțire, o sărăm, o condimentăm cu piper sansho și o gătim la tigaie în grăsime de rață suculentă, pentru savoare. Rața vine cu ceapă verde. Ăsta da noroc!

  • TORI TERIYAKI

    • 250g 40 Lei

    PUI LA GRĂTAR CU SOS TERIYAKI DE CASĂ

    Vă prezentăm sosul nostru original, utilizat în mod obișnuit pentru yakitori (frigărui), cele mai populare gustări în tavernele (Izakaya) din Japonia. Aromatizăm ușor puiul cu sos de soia îndulcit cu miere și un pic de mirin (sake dulce), apoi îl ținem la grătar până când suprafața lui se prăjește ușor și devine crocantă.

  • TORI SHOGA SAUTE

    • 250g 40 Lei

    PUI LA GRĂTAR CU SOS DE GHIMBIR ȘI SOIA

    Uneori, carnea de pui are nevoie doar de puțină inspirație. Marinăm carnea fragedă de pui cu sos de soia și mult ghimbir sănătos, pentru unul dintre cele mai inspirate gusturi pe care le-ați experimentat vreodată. Sosul de casă sigur vă va stimula apetitul!

  • TORI BUTTER-SHOYU YAKI

    • 250g 40 Lei

    PUI LA GRĂTAR CU SOS DE UNT ȘI SOIA

    Atunci când este amestecat cu dashi-ul tradițional japonez, puiul își dezvăluie cel mai bun gust. Punem puiul fraged pe grătar cu unt, sos de soia și supa dashi naturală, pentru un alt fel de mâncare plin de inspirație

  • KARA-AGE

    • 200g 40 Lei

    PUI PRĂJIT ÎN STIL JAPONEZ, MARINAT ÎN SOS DE SOIA ȘI GHIMBIR

    Unul dintre cele mai populare feluri preparate acasă, agreat de toate vârstele, servit și în tavernele japoneze. Marinăm puiul în sos de soia cu ghimbir, usturoi și ceapă rasă, îl acoperim cu amidon de cartofi și îl prăjim la temperatură ridicată

  • CHICKEN CURRY RICE

    • 350g 40 Lei

    CURRY ÎN STIL JAPONEZ CU OREZ

    La sfârșitul sec. XIX, Japonia gustă pentru prima oară adaptarea englezească a curry-ului indian, de atunci rămânând unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare. Pregătim curry-ul cu carne de pui, ciuperci asiatice, morcovi și ceapă, pentru o diversitate de gusturi.

  • BUTA DON

    • 360g 40 Lei

    CASTRON DE PORC 

    Carnea fiartă cu orez este unul dintre cele mai populare feluri în fast-food-urile japoneze. Feliem subțire coastele de porc și le gătim încet cu supă dashi, sos de soia, ghimbir, ceapă și usturoi și recreăm gustul autentic, la 9000 de km depărtare de casă. * Servit cu o mică obanzai a zilei

  • SHOGA-YAKI

    • 180g 40 Lei

    PORC CU GHIMBIR ÎN STIL JAPONEZ

    Iată unul dintre cele mai populare feluri din casele japoneze. Carnea de porc e feliată foarte subțire, apoi prăjită în tigaie cu sos de soia, mult ghimbir, un pic de miere, mirin (sake dulce) și ceapă.

  • BUTA PIRI

    • 200g 40 Lei

    BBQ PORC IN STIL JAPONEZ CU SOS IUTE ȘI DULCE DE CASĂ

  • TONKATSU

    • 250g 50 Lei

    ȘNIȚEL DE PORC ÎN STIL JAPONEZ

    Șnițelul a apărut în Japonia la sfârșitul secolului XIX. Spre deosebire de șnițelul european, în Japonia carnea e mai groasă și pesmetul mai pufos, totul fiind prăjit în ulei la o temperatură mai mare, pentru un gust ușor și o textură crocantă. Savurați-l cu popularul sos tonkatsu și varză proaspătă.

  • MISO KATSU

    • 180g 45 Lei

    PORC ȘNIȚEL CU MUȘCHIULET FRAGED, SERVIT CU SOS ORIGINAL DE MISO-KATSU

  • RAMEN TONKOTSU SHOYU

    • 580g 45 Lei

    taiței de casă în bulion alb tulbure pe bază de os de porc, aromat cu sos de soia, acopetit cu felii suculente de fleica de porc, lăstari de bumbus, ouă aromate și alge marine

  • NIKU UDON

    • 470g 40 Lei

    SUPĂ CU TĂIȚEI UDON ȘI PORC FIERT

    Pură armonie într-un bol. Iată rețeta: feliem subțire coastele de porc și le gătim încet cu supă dashi, sos de soia, ghimbir, ceapă și usturoi. Adăugăm apoi carnea de porc și toată savoarea acesteia într-un bol de supă cu tăiței udon. * Servită cu o mică obanzai a zile

  • CURRY UDON

    • 420g 40 Lei

    SUPĂ CU TĂIȚEI UDON SI CURRY

    „Nanban” înseamnă exotic, așa cum a fost cândva curry-ul pentru japonezi. În acest caz, pentru oaspeții noștri înseamnă tăiței udon fierți în supă fierbinte dashi și sos de curry ușor picant, totul asezonat cu ceapă verde și ardei iute roșu, pentru a vă încălzi pe dinăuntru. * Servită cu o mică obanzai a zilei

  • WAKAME UDON

    • 400g 30 Lei

    SUPĂ CU TĂIȚEI UDON ȘI CU ALGE MARINE MOI

    Datând dinainte de Hristos, filosofia culinară wakame este o comoară pentru sănătate datorită beneficiilor sale în lupta cu obezitatea și hipertensiunea. Puteți gusta tăițeii noștri Udon de casă, fierți în supă dashi și sos de soia. * Servită cu o mică obanzai a zile

  • GOHAN

    • 140g 10 Lei

    OREZ GĂTIT LA ABURI CU CEREALE INTEGRALE

    Putem spune că orezul este baza bucătăriei noastre, ca să nu mai menționăm că însăși cultura japoneză este construită în mare parte în jurul orezului. Iată rețeta bolului de orez: gătim la aburi orez alb cu cereale integrale, cum sunt orezul brun, orezul negru, meiul și orzul.

  • MISO SHIRU

    • 180g 12 Lei

    SUPĂ MISO

    „Natural” vine în mod natural. Preparăm baza noastră de supă încet, folosind numai ingrediente naturale. Adăugăm apoi legume de sezon, alge wakame și miso (pastă de soia fermentată, un aliment sănătos, recent descoperit de restul lumii). Sfat: serviți tradițional, cu un bol de orez alături.

  • ICHIGO DAIFUKU

    • 120g 20 Lei

    o căpșune integrală proaspătă învelită cu pastă de fasole roșie dulce și mochi

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

WordPress Video Lightbox