TEMPURA CU CREVEȚI ȘI LEGUME DE SEZON
Unul din cele trei preparate de top din Edo, vechiul Tokyo, este adaptat din occident! Creveții și legumele sunt date prin ou și faină, apoi prăjite. Prin creșterea temperaturii uleiului și gătirea într-un timp mai scurt, se conservă nutrienții și aromele, iar textura devine crocantă.
TEMPURA CU LEGUME DE SEZON
Dăm legumele proaspete prin ou și făină și le prăjim pentru un timp foarte scurt în ulei fierbinte, pentru a le păstra intacte nutrienții și aromele. Vă rugăm să întrebați gazda: legumele depind de sezon.
LEGUME RĂDĂCINOASE SOTATE ÎN SOS DULCE-PICANT
E un preparat de suflet, care le amintește japonezilor de mâncarea de acasă. „Kimpira” vine de la numele unui erou legendar japonez, sugerând proprietățile sale energizante. Prăjim puțin rădăcinoasele cu sos de soia, ardei iute, mirin și un pic de miere.
VINETE UȘOR PRĂJITE ȘI FIERTE ÎN DASHI
Experimentează umami! În mod tradițional, age-bitashi înseamnă legume ușor prăjite și cufundate în supă dashi. La Yuki, prăjim vinetele pentru a le îmbogăți umami (gustul care-ți lasă gura apă) și pentru a le da o frumoasă culoare purpurie.
ALGE MARINE HIJIKI FIERTE CU DASHI NATURAL ȘI SOS DE SOIA
Unii spun că hijiki este secretul longevității. Fiind bogat în minerale, hijiki este una dintre comorile ascunse ale Japoniei, pe care lumea abia o descoperă. Prăjim algele la tigaie cu morcovi și ciuperci și le fierbem apoi în supă dashi, sos de soia și miere.
FASOLE SOTATĂ UȘOR ÎN STIL JAPONEZ
Unul dintre cele mai căutate preparate, introdus în Japonia de călugării chinezi în sec. XVII. Are un conținut redus de grăsimi, este bogat în proteine și are efecte benefice împotriva bolilor cardiace și a oxidării. Pregătim boabele de fasole cu sos de soia, dashi și mirin
„SALATĂ DE BOEUF” ÎN STIL POPULAR JAPONEZ
Luăm ouă fierte, castraveți, ceapă, boia de ardei roșii și o altă legumă de sezon și le amestecăm împreună într-un mod pe care îl cunoașteți, dar pe care acum îl veți descoperi într-un mod nou.
SALATĂ MIXTĂ ÎN STIL JAPONEZ, CU ALGE MARINE
Vă recomandăm să adăugați OBORO TOFU pentru a obține o sănătoasă salată tofu. Sfat: vă invităm să o încercați cu dressing wafu de casă (în stil japonez)
SALATĂ MIXTĂ ÎN STIL JAPONEZ, CU ALGE MARINE
Vă recomandăm să adăugați OBORO TOFU pentru a obține o sănătoasă salată tofu. Sfat: vă invităm să o încercați cu dressing wafu de casă (în stil japonez).
SUPĂ CU TĂIȚEI UDON ȘI CU ALGE MARINE MOI
Datând dinainte de Hristos, filosofia culinară wakame este o comoară pentru sănătate datorită beneficiilor sale în lupta cu obezitatea și hipertensiunea. Puteți gusta tăițeii noștri Udon de casă, fierți în supă dashi și sos de soia. * Servită cu o mică obanzai a zilei
SUPĂ CU TĂIȚEI UDON ȘI CREVEȚI TEMPURA
Numele supei înseamnă o „viață lungă”, iar dungile albe și roșii de pe coada creveților sunt asociate în Japonia cu momentele de sărbătoare. Pentru tempura, creveții sunt printre cele mai apreciate ingrediente. Vă invităm să savurați preparatul cu sosul nostru de casă! * Servită cu o mică obanzai a zilei
TEMPURA DE LEGUME PESTE SUPĂ CU TĂIȚEI UDON
Dăm legumele proaspete prin ou și făină și le prăjim pentru o perioadă scurtă de timp în ulei foarte fierbinte, pentru a le menține intacte nutrienții și gustul. Vă invităm să le savurați cu sos tendon de casă și orez. * Servită cu o mică obanzai a zilei
SUPĂ CU TĂIȚEI UDON SI CURRY
„Nanban” înseamnă exotic, așa cum a fost cândva curry-ul pentru japonezi. În acest caz, pentru oaspeții noștri înseamnă tăiței udon fierți în supă fierbinte dashi și sos de curry ușor picant, totul asezonat cu ceapă verde și ardei iute roșu, pentru a vă încălzi pe dinăuntru. * Servită cu o mică obanzai a zilei
SUPĂ CU TĂIȚEI UDON ȘI PORC FIERT
Pură armonie într-un bol. Iată rețeta: feliem subțire coastele de porc și le gătim încet cu supă dashi, sos de soia, ghimbir, ceapă și usturoi. Adăugăm apoi carnea de porc și toată savoarea acesteia într-un bol de supă cu tăiței udon. * Servită cu o mică obanzai a zilei
CREVETE ȘI LEGUME TEMPURA CU OREZ
Vă invităm bucuroși să gustați tempura noastră populară, cu sos tendon de casă și orez. * Servit cu o mică Obanzai a zilei * Conține tempura de legume și un crevete tempura
TEMPURA DE LEGUME CU OREZ
Iată unul din secretele gătitului sănătos tempura: gătim într-un timp foarte scurt și în ulei foarte fierbinte, pentru a păstra intacți nutrienții și gustul ingredientelor. Dăm legumele proaspete prin ou și făină și le prăjim. Vă rugăm să le savurați cu sos tendon de casă și orez. * Servit cu o mică Obanzai a zilei
CASTRON DE PORC
Carnea fiartă cu orez este unul dintre cele mai populare feluri în fast-food-urile japoneze. Feliem subțire coastele de porc și le gătim încet cu supă dashi, sos de soia, ghimbir, ceapă și usturoi și recreăm gustul autentic, la 9000 de km depărtare de casă. * Servit cu o mică obanzai a zilei
OREZ GĂTIT LA ABURI CU CEREALE INTEGRALE
[:Putem spune că orezul este baza bucătăriei noastre, ca să nu mai menționăm că însăși cultura japoneză este construită în mare parte în jurul orezului. Iată rețeta bolului de orez: gătim la aburi orez alb cu cereale integrale, cum sunt orezul brun, orezul negru, meiul și orzul.
SUPĂ MISO
Natural” vine în mod natural. Preparăm baza noastră de supă încet, folosind numai ingrediente naturale. Adăugăm apoi legume de sezon, alge wakame și miso (pastă de soia fermentată, un aliment sănătos, recent descoperit de restul lumii). Sfat: serviți tradițional, cu un bol de orez alături.
CREMĂ DE ZAHĂR ARS ÎN STIL JAPONEZ - VANILIE/CEAI VERDE/SUSAN NEGRU
Pentru desert, vă invităm să încercați un gust modern, preferatul japonezilor. Folosim boabe de vanilie naturale pentru VANILIE, praf maccha pentru MACCHA și susan pisat manual pentru KUROGOMA. Sperăm să vă bucurați de aromele bogate în textură ușoară, adică „nameraka”. * Toate sunt îndulcite cu miere